"Tursko delinkventno ponašanje protivno EU čiji deo želi da bude"

Turska insistira na provokaciji, preispitivanju rečima i postupcima teritorijalnog integriteta i suverenih prava Grčke i Kipra, istakao je Nikos Dendijas.

Izvor: B92

Sreda, 17.06.2020.

12:20

EPA/COSTAS BALTAS / POOL

Grčki šef diplomatije naveo da je tursko delinkventno ponašanje protiv Evropske unije, čiji deo, prema vladi u Ankari, Turska i dalje želi da bude, prenela je ANA.

Nadam se da će Turska uskoro prihvatiti modernu stvarnost koju diktira međunarodno pravo i shvatiti da je zbog svojih nezakonitih radnji odgurnuta i isključena iz korisne saradnje koja se odvija u našem regionu, naglasio je Dendijas.

Grčka je mirna zemlja, sa stabilnom spoljnom politikom, bez trendova revizionizma i želela bi da bude sused sa prosperitetnim zemljama koje dele iste evropske i ljudske vrednosti u međunarodnim odnosima, naveo je grčki ministar spoljnih poslova.

Dendijas je, takođe, rekao da obe zemlje mogu postati model mirnog suživota dve različite kulturne tradicije koje se ponašaju kao pioniri u istorijski problematičnom prostoru, ali da je imperativni uslov za to poštovanje međunarodnog prava i principa dobrosusedstva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: