Hitno upozorenje RHMZ – ponovo provala oblaka i grad, a šta nas očekuje u narednim danima?

Republički hidrometeorološki zavod Srbije izdao je hitno upozorenje na pojavu jakog pljuska i grada, koje je na snazi do 17 časova.

Izvor: B92, Tanjug

Sreda, 10.06.2020.

15:48

Hitno upozorenje RHMZ – ponovo provala oblaka i grad, a šta nas očekuje u narednim danima?
FOTO TANJUG / JAROSLAV PAP/ an

Oblačnost, koja na području Mačvanskog i Kolubarskog okruga uslovljava jake pljuskove, grmljavinu i lokalnu pojavu grada, u narednih sat-dva premeštaće se ka centralnoj Srbiji, navedeno je na sajtu RHMZ-a.

Na celoj teritori Srbije na snazi je žuti meteo-alarm zbog najavljenih pljuskova i grmljavine.

I narednih dana u Srbiji se očekuje nestabilno vreme, praćeno pljuskovima i grmljavinom, a stabilizacija vremena očekuje se za vikend, dok će početkom naredne nedelje opet uslediti kišni period, saopštio je RHMZS.

Prognostičarka Mirjana Gulan kaže za Tanjug da je dnevno ovih dana palo između 20 i 70 litara kiše po metru kvadratno, negde i više.

Ovakvo vreme, kaže, nije iznađenje za jun, koji je jedan od najkišovitijih meseci u godini.

I narednih dana, sve do subote, očekuje se nestabilno vreme, sa lokalnim nepogodama, grmljavinama, ponegde i gradom, dok se u subotu očekuje sunčano i toplo vreme, bez kiše.

Tako će se zadržati i u nedelju, početkom naredne nedelje opet stižu oblaci, a u ponedeljak bi mogla da padne veća količina kiše, kaže prognostičarka Gulan.

Temperature će biti u proseku od 12 do 16 stepeni ujutru i od 23 do 29 stepeni tokom dana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: