Mozzart donirao više od milion dinara Kliničkom centru u Nišu za borbu protiv koronavirusa

U okviru akcije pomoći od 400.000 evra najugroženijima koronavirusom kompanija Mozzart donirala je srpskom zdravstu deset invazivnih respiratora.

Izvor: PR tekst
Podeli
Foto: Promo/Mozzart
Foto: Promo/Mozzart

Donirani respiratori su u vrednosti od 200.000 evra, a kompanija je pripremila i paket finansijske pomoći u iznosu od 100.000 evra za bolnice u Srbiji.

Prva bolnica koja je dobila pomoć iz tog paketa bila je zdravstvena ustanova u Čačku, a danas je više od milion dinara, donirano i Kliničkom centru u Nišu, sve u svrhu što efikasnijeg zbrinjavanja pacijenata obolelih od koronavirusa. U narednim danima ovakvu pomoć dobiće još desetak bolnica u Srbiji u: Subotici, Valjevu, Kikindi, Ćupriji, Novom Sadu, Zrenjaninu, Novom Pazaru, Kraljevu, Kruševcu...

U Niš je od Mozzarta već stigla pomoć prethodne nedelje, u vidu televizora i prateće tehničke opreme koju je u saradnji s Vojskom kompanija donirala i dopremila u privremenu kovid-bolnicu u Čairu.

“Iskreno mi je drago i zaista sam zahvalan na pomoći koju je kompanija Mozzart uputila Kliničkom centru Niš, kao najvećoj zdravstvenoj ustanovi, tercijarnog tipa u regionu, ka kojoj gravitira više od 2,5 miliona stanovnika. Ovo nije prvi put, da ovi društveno odgovorni ljudi pomažu Niškom kliničkom centru", poručio je prof. dr Zoran Radovanović, generalni direktor KC Niš.

Prema njegovim rečima, svaka pomoć u ovom trenutku je dobrodošla, njima, ali i svim ostalim zdravstvenim ustanovama koje se nedeljama bore sa novim virusom.
Niš je jedan od srpskih gradova koji su najviše pogođeni pandemijom virusa COVID-19, i jedan od prvih gradova u našoj zemlji koji se suočio s ovom pošašću. Trenutno je u Kliničkom centru u ovom gradu hospitalizovano 38 pacijenata, od kojih je 17 priključeno na respiratore.

Uručenje donacije, foto: Promo/Mozzart
Uručenje donacije, foto: Promo/Mozzart

“Stanje u Nišu je za sada pod kontrolom, jer se borimo iz petnih žila da učinimo sve što je moguće da propisno i u potpunosti zbrinemo sve pacijente, ispoštujemo protokole i algoritme Svetske zdravstvene organizacije, te na taj način zaštitimo i zdravlje pacijenata, ali i zdravlje naših zdravstvenih radnika. Na svu sreću, mi smo pravovremeno reagovali, još pre nego da virus uđe u Srbiju, tako da smo, po preporukama i uputstvima nadležnih, veći deo Kliničkog centra Niš, na vreme prenamenili za zbrinjavanje covid-19 pacijenata, a da pritom nismo ugrozili normlano funkcionisanje ustanove", poručio je Radovanović.

Kompanija Mozzart stala je uz svoj narod i državu od samog početka pandemije koronavirusa. Osim doniranih 400.000 evra, kroz nabavku respiratora, aparata koji trenutno život znače, zatim direktne finansijske pomoći bolnicama, nabavke više 6.000 paketa za penzionere, ovaj privredni gigant pomaže i na mnoge druge načine.

"Bitno je pokazati solidarnost u ovim teškim trenucima, i mi činimo sve što je u našoj moći kako bismo pomogli državi, sugrađanima i svojim zaposlenima i pozivamo i ostale privredne subjekte da čine isto. Posebna pažnja je, naravno, usmerena ka bolnicama, u kojima u vanrednim okolnostima lekari, medicinske sestre i ostalo osoblje čine nadljudske napore kako bi spasili svaki život", istakao je Borjan Popović, direktor Korporativnih komunikacija kompanije Mozzart.

Iz Mozzarta poručuju da će nastaviti da svakodnevno, kroz različite vrste pomoći, doprinosi borbi Srbije protiv koronavirusa.

Foto: Promo/Mozzart
Foto: Promo/Mozzart

strana 1 od 179 idi na stranu