Petak, 20.03.2020.

11:27

"Procene su da će više od 25 miliona biti zaraženo"

Kalifornija, najmnogoljudnija savezna država u SAD, naredila je da skoro 40 miliona ljudi ostane u svojim kućama kako bi se sprečilo širenje koronavirusa.

Izvor: B92

Getty Images/Justin Sullivan

Naredba guvernera Kalifornije Gevina Njusoma predstavlja prvu obavezujuću restrikciju širom jedne savezne države kako bi se sprečila epidemija.

Naredba, koja ostaje na snazi do daljeg, dolazi dan nakon Njusomove prognoze da bi više od polovine stanovnika Kalifornije moglo da se zarazi.

"Procene su da će oko 56 odsto naše populacije, 25 i po miliona ljudi, bitti zaraženo tokom nardnih osam nedelja", navodi se u guvernerovom pismu upućenom Trampu u kojem od njega traži medicinsku pomoć, prenosi CNN.

Do sada je u Kaliforniji 19 osoba preminulo, dok je više od 900 zaraženo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: