Italija u karantinu duže od predviđenog; Zastrašujući prizori iz Bergama VIDEO/ FOTO

Italija će ostati u karantinu i nakon 3. aprila, kako bi se sprečilo dalje širenje koronavirusa, izjavio je italijanski premijer Ðuzepe Konte.

Izvor: B92, Tanjug

Četvrtak, 19.03.2020.

11:00

Italija u karantinu duže od predviđenog; Zastrašujući prizori iz Bergama VIDEO/ FOTO
Getty images/ Emanuele Cremaschi / Stringer

Treći april bio je prvobitni rok.

On je za italijanski list Korijere dela sera rekao da će biti produžene mere kojima se nalaže zatvaranje škola, univerziteta, ograničenje kretanja, prenosi Rojters.

Po aktuelnim merama, koje je uvela ranije italijanska vlada, a koje će važiti do 3. aprila, dozvoljena su putovanja samo zbog posla i zdravstvenih razloga, dok je većina prodavnica zatvorena, sem onih koje prodaju hranu i lekove.

Na društvenim mrežama pojavile su se i fotografije iz Bergama na kojima se vide vojna vozila.

Fotografija je zastrašujuća jer se vozila gomilaju na ulici zbog preopterećenog krematorijuma. Naime, 93 osobe umrle su u Bergamu tokom jednog dana, a 533 osobe izgubile su život od početka epidemije.

Predstavnik italijanske vojske potvrdio je da je 50 vojnika sa 15 kamiona poslato sa naređenjem da transportuju tela u susednu provinciju.

Gradske vlasti Bergama ranije su zatražile pomoć za kremaciju jer je lokalni krematorijum preopterećen neprekidnim 24-časovnim radom.

Juče je došlo do najvećeg pogoršanja situacije u Italiji - broj umrlih je porastao na skoro 3.000, a samo u Lombardiji bilo je 300 smrtnih slučajeva.

Italijanska vlada razmatra uvođenje strožih mera kojima bi se dodatno ograničilo kretanje.

Guverner Lombardije Atiljo Fontana izjavio je da su lekari i medicinske sestre na izmaku snaga.

"Strepim da će se fizički i psihički istrošiti. To bi zaista bila katastrofa", rekao je Fontana za radio Kapitale.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: