"Ne postoje potrebni kapaciteti za smeštaj migranata"

Koordinaciono telo za praćenje kretanja ilegalnih migranata Republike Srpske ocenilo je danas da se sprovode aktivnosti praćenja kretanja migranata kroz RS.

Izvor: B92

Ponedeljak, 09.03.2020.

15:56

Foto: EPA-EFE Fehim Demir

Naveli su da se ono sprovodi uz poštovanje zakona i principa humanosti u cilju njihovog što bržeg prolaska preko teritorije RS.

Istaknuto je da na teritoriji RS, uključujući i privatne posede, ne postoje potrebni kapaciteti i uslovi za smeštaj i zbrinjavanje migranata.

Kako prenosi RTRS, iz MUP-a RS je saopšteno da je na sastanku zaključeno da će policija RS i u narednom periodu pratiti stanje ilegalnih migracija i, prema potrebi i proceni, pojačati prisustvo i rad na terenu.

Policijski službenici neće dozvoliti kretanje ilegalnih migranata bez nadzora, a u cilju zaštite lične i imovinske bezbednosti građana.

Policija RS će nastaviti da pruža pomoć Graničnoj policiji BiH u zaštiti granice i sprečavanju ilegalnih prelazaka, a po potrebi će biti angažovan i dodatni broj policijskih službenika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: