Petak, 06.03.2020.

15:02

Erdogan opet preti

Turska vojska u Idlibu reagovaće na bilo koju provokaciju sirijskih snaga, poručio je danas predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan.

Izvor: Tanjug

Erdogan opet preti
Foto: EPA-EFE Murat Kula

"Neprestano smo na oprezu i reagujemo na svaki napad ili nasilje režima u Siriji", kazao je Erdogan, a prenosi TAS pisanje lista Jeni Safak.

Erdogan je dodao i da su turske osmatračke snage zadržale svoj status u tom regionu.

Rasporedjivanje ruskih sistema za protivvazdušnu odbranu S-400 započeće u aprilu, rekao jeErdogan tokom susreta sa novinarima nakon razgovora sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom u Moskvi.

"Oni (S-400) već pripadaju nama. U aprilu ćemo početi sa njihovim rasporedjivanjem", rekao je Erdogan, izvestio je dnevnik Jeni Safak, a preneo TAS S.

U septembru 2017. godine Rusija je objavila da je postignut sporazum s Turskom o isporuci S-400 sa Turskom vredan 2,5 milijardi dolara, a prve isporuke počele su 12. jula 2019. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: