"Srbija se hvali"; "Loše skrivaju zavist"

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je večeras da hrvatski mediji loše sakrivaju zavist zbog jačanja Vojske Srbije.

Izvor: Tanjug
Podeli
 FOTO TANJUG/ TANJA VALIC/ bk
FOTO TANJUG/ TANJA VALIC/ bk

Hrvatski "Jutarnji list" povodom posete ruskog ministra odbrane Beogradu, piše da se nagadja da Sergej Šojgu nije došao praznih ruku, pa da se u Beogradu, kako navodi list, "hvale da će postati najnaoružanija država u regionu".

"Jutarnji" navodi da je Šojgu u Beograd došao "s velikom pompom" i to na 12 godina od proglašenja nezavisnosti Kosova, kao i da se njegova poseta poklopila sa, kako se ocenjuje, rastućim napetostima u odnosima Srbije i Crne Gore zbog Zakona o slobodi veroispovesti i najnovijom krizom u BiH, gde Milorad Dodik najavljuje izlazak Republike Srpske iz BiH u narednih od jedne do 10 godina.

"Dolazak, neformalno, čoveka broj dva Kremlja, u Srbiji je podignut na najviši nivo, a nagađa se da ruski ministar odbrane nije došao praznih ruku - doneće prvi deo (od 12) savremenih ruskih protivvazdušnih raketnih sistema Pancir (Srbija je još nabavila helikoptere Mi-17 i Mi-35 9i tenkove i MiG-ove 29) te će time, kako se hvale u Beogradu, postati najnaoružanija država u regionu, što je delikatno s obzirom na to da su oko njih sve članice NATO, a traju i vrlo napete polemike u BiH oko toga", piše hrvatski list.

Napominje se i da je ovo prvo Šojguovo putovanje u inostranstvo posle iznenadne rekonstrukcije ruske vlade prošlog meseca, kao i da su prilikom ulaska u Srbiju, avion s ruskim ministrom dočekala tri srpska MiG-a, koje je Rusija nedavno poklonila Srbiji.

Na beogradskom aerodromu, Šojgua je docekao sa svim državničkim počastima ministar odbrane Aleksandar Vulin, a potom se sreo i sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, sa kojim je razgovarao o "bezbednosnoj situaciji u regionu", navodi dalje list.

Hrvatski list dodaje i da je "zanimljivo da je već najavljen i dolazak" ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova Srbiji, na 21. godišnjicu početka NATO intervencije u Srbiji.

"Jutarnji" napominje da se u okviru te balkanske turneje očekuje i njegov dolazak u Zagreb.

Vulin odgovorio

 FOTO TANJUG / RADE PRELIC / bb
FOTO TANJUG / RADE PRELIC / bb

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je večeras da hrvatski mediji loše sakrivaju zavist zbog jačanja Vojske Srbije i da još lošije sakrivaju da svakog prijatelja Srbije smatraju svojim neprijateljem.

"Srbija je dočekala ministra Šojgua, iskrenog prijatelja našeg naroda, i nikome neće da se pravda što poštuje prijatelje i jača odnose sa Ruskom Federacijom", izjavio je Vulin komentarišući napise pojedinih hrvatskih medija povodom posete ruskog ministra odbrane Beogradu.

On je, prema saopštenju dostavljenom Tanjugu, istakao i da se slobodne zemlje tako ponašaju kada ih vode slobodni ljudi i ukazao da je to politika predsednika Aleksandra Vučića koju priznaju i cene najveće sile sveta.

"Što Vojska Srbije bude jača to će mir na Balkanu biti trajniji i sigurniji. Prijatelji mira se zbog jačanja Vojske Srbije raduju, a neprijatelji ljute. Svako je tamo gde sam misli da treba da bude", zaključio je Vulin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 122 idi na stranu