Marković pozvao Amfilohija na dijalog

Crnogorski premijer Duško Marković pozvao mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija na dijalog, objavljeno je na zvaničnom nalogu Vlade Crne Gore na Tviteru.

Izvor: B92

Utorak, 28.01.2020.

15:23

Marković pozvao Amfilohija na dijalog
EPA-EFE/ROBERT GHEMENT

"Vrijeme i prilika da se još snažnije posvetimo slozi, zajedništvu i izgradnji povjerenja, a naročito unutar pravoslavne konfesije, kao najbrojnije. Vlada tu priliku vidi i prepoznaje, i biće joj snažno posvećena", navodi se u objavi crnogorske vlade uz fotografiju pisma poslatog mitropolitu Amfilohiju.

Ističe se i da je Vlada Crne Gore spremna da još jednom zajednički sagleda najbolja rešenja za primenu članova 62-64 Zakona o slobodi veroispovesti.

"Spremni smo i da svakako kroz dijalog i mogućno konsenzus, otklonimo svaku dilemu i sumnju oko korišćenja crkava, hramova i manastira, odnosno njihove buduće namjene", naveo je Marković u pismu Amfilohiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: