Avion je pao, a misterije se nižu - nema olupine, ne zna se čiji je, ni koliko je ljudi u njemu

Spasioci pokušavaju da pronađu olupinu aviona koji se danas srušio u centralnom Avganistanu, u planinama koje delimično kontrolišu talibani.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija: EPA-EFE/ RONALD WITTEK
Ilustracija: EPA-EFE/ RONALD WITTEK

Talibani oborili avion: Agenti CIA-e ubijeni u padu? VIDEO

Za sada nema informacija o eventualnim žrtvama, a nije najjasnije ni kome je letelica pripadala i da li je u pitanju komercijalni let.

Dva zvaničnika provincije Gazni navela su da je avion najverovatnije pripadao stranoj kompaniji, a ne, kako je prvobitno javljeno, državnoj avio-kompaniji Arijana erlajns.

Avganistanska uprava za civilno vazduhoplovstvo navela je da nema izveštaje o padu civilnih aviona, što potvrđuje da se srušio vojni ili teretni avion.

Međutim, prema prvim informacijama koje je izneo lokalni zvaničnik, a preneo BBC, srušio se boing državne avio-kompanije Arijana erlajns, koji je leteo iz Herata u Kabul.

To su potvrdila još dva vladina zvaničnika, ali je informaciju demantovala avio-kompanija.

"Naša dva leta iz Herata za Kabul i iz Kabula za Delhi su bezbedna", naveo je izvršni direktor avio-kompanije.

I informacije o broju osoba koje su se nalazile u avionu su oprečne.

Ruski Raša tudej je javio da se u avionu nalazilo 110 osoba i da je leteo iz Herata, trećeg najvećeg grada u Avganistanu, za Delhi.

Drugi mediji su preneli da su u avionu bile 83 osobe.

Rojters navodi da treba imati na umu da desetine privatnih firmi angažuju avione i helikoptere kako bi po Avganistanu prevozili vojne izvođače i pomoć.

Za sada je, kako navodi agencija, potvrđeno da avion nije pripadao SAD i NATO.

Viši zvaničnik iz kabineta predsednika Avganistana rekao je samo da se avion srušio u blizini provincije Gazni u 13:10 po lokalnom vremenu i da zvaničnici i dalje istražuju detalje.

Portparol talibana rekao je za BBC da i oni istražuju navode o padu letelice i da nisu pronašli olupinu.

strana 1 od 573 idi na stranu