"Rekao sam to Makronu pred ponoć u Jelisejskoj palati i ušlo je i u službenu belešku"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić osvrnuo se na komentare pojedinih predstavnika opozicije.

Izvor: Tanjug

Utorak, 21.01.2020.

16:30

FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/ bk

Reč je o sumnjama opozicije u Vučićevu izjavu da je francuskom predsedniku Emanuelu Makronu rekao da Francuska sada ne bi mogla da otvori poglavlja 23 i 24.

"Pojedinci su poveli priču: 'Da li je Vučić stvarno rekao Makronu oko poglavlja 23 i 24?'. Rekao sam mu i to, pred ponoć, u Jelisejskoj palati, pred osmoro ili devetoro ljudi, a to nam je ušlo i u službenu belešku", rekao je Vučić u Davosu odgovarajući na pitanja medija.

Vučić ističe da je on time Makronu rekao istinu, ali da to ne znači, objašnjava, da Srbija ima uređeniji sistem od Francuske, već da joj je potrebno još mnogo godina da je dostigne.

"Ja sam samo govorio kako ta birokratska forma ponekad izlazi iz suštine. Ne možete da kažete da je Francuska nedemokratska zemlja zato što predsednik bira sudije, što mi, naravno, nećemo da uvedemo, zato što je demokratska tradicija Srbije na nižem nivou. Da se odmah ogradim, kao ne bi počeli da šire laže po novinama da ja za tim čeznem", ukazao je Vučić.

Ocenjuje da oni koji su sumnjali u njegove reči polaze od sebe, jer, kako kaže, znaju da nisu smeli ništa da kažu ni pred kim dok su bili na vlasti, te su sada vođeni istom mišlju da i "Vučić ne može".

"Ja to kažem svakom, sve što mislim, sve im kažem. Kao što poredim poziciju Srba u Crnoj Gori i u Severnoj Makedoniji, pa pitam kako Srbi nemaju pravo na zvanični jezik u Crnoj Gori, pa kao što ih pitam i za Republiku Srpsku i Kosovo", rekao je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: