London planira proslavu za dan Bregzita

Vlada u Londonu najavila je planove za posebne događaje u noći 31. januara, kada zemlja zvanično napusti Evropsku uniju.

Izvor: B92

Subota, 18.01.2020.

12:50

London planira proslavu za dan Bregzita
Ilustracija: Depositphotos/donfiore1

Premijer Boris Džonson će te večeri održati govor posle sednice kabineta na severu Engleske i izneti plan o ekonomskoj pomoći regionu.

Britanija će zvanično napustiti EU blok u noći 31. januara, iako će se pridržavati pravila EU tokom prelaznog perioda od 11 meseci

Britanija je na referendumu 2016. postala prva nacija koja je glasala za napuštanje EU, ali proces imao zastoj koji je završen decembarskim izborima.

Predlog zakona o Bregzitu je usvojen ubrzo nakon sazivanja novog parlamenta, a prelazni rok će trajati do kraja 2020. godine tokom koje će pregovarači raditi na trgovinskom aranžmanu između Britanije i ostalih zemalja EU.

Džonson, koji takođe traži trgovinski sporazum sa Sjedinjenim Državama, isključio je produženja roka za razgovore sa EU.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: