Sreda, 18.12.2019.

14:31

"Nema svoju decu, zato ih tako lako baca u rat. Luda baba"

Ministar odbrane Aleksandar Vulin ponovio je da nema nezavisnog Kosova, reagujući na izjavu Edite Tahiri.

Izvor: Tanjug

Tanjug/ Ministarstvo odbrane/ jd

Bivša šefica pregovaračkog tima Prištine u dijalogu s Beogradom, između ostalog je izjavila da će se dogoditi rat ukoliko Srbija ne prizna nezavisnost Kosova.

"Nema Tahirijeva svoju decu, zato ih tako lako baca u rat. I kada je bila na zvaničnoj funkciji nije bila pri sebi, a sada, kada je niko ni za šta ne pita, sasvim je poludela. Luda baba". A za sve koji koriste ludu babu da govori ono što oni neće glasno da kažu, a želeli bi da se desi, da ponovim, nema nezavisnog Kosova i tačka", poručio je Vulin u pisanoj izjavi, kako prenosi Tanjug.

Na izjavu Tahiri odgovorio je i zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušan Kozarev - Srbija, koliko god želela mir, nikada neće pod pretnjama priznati takozvano Kosovo, koje je nastalo kao plod otimačine, nepravda i nasilja,

Kozarev je zamolio i upozorio albanske intelektualce i političare na KiM da se ne igraju vatrom i da ne izlažu nedužan narod stradanju zbog svojih ličnih frustracija ili poslovnih kombinacija.

On je istakao da je Srbija zemlja okrenuta budućnosti i razvoju i da želi da za sobom ostavi patnje i stradanja iz ratne prošlosti, ali da su albanski politički lideri u toj prošlosti, ne samo zarobljeni, već priželjkuju da se ona ponovi.

"Srbija će činiti sve da sačuva mir kako bi se našem napaćenom regionu omogućilo da zaceli rane i nadoknadi sve ono što je propušteno u godinama sukoba i nestabilnosti, ali naš trud će biti uzaludan ako i ostali ne pokažu makar minimum razuma, dobre volje i uzdržanosti", naveo je Kozarev.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

1 d

Podeli: