Protestna šetnja "Korak do kulture": Građani traže zakonsko ograničenje rijaliti programa

Građani okupljeni oko inicijative "U ime kulture" organizovali su danas protestnu šetnju zahtevajući usvajanje zakona za ograničavanje rijaliti programa.

Izvor: B92

Utorak, 03.12.2019.

14:45

Protestna šetnja

Inicijativu za uvođenje pola sata kulturnog programa za decu podržalo je 42.852 građanina.

Na protestu "Korak do kulture" učestvovala su i deca, a kolona se kretala "putem kulture", pored Istorijskog muzeja, Ateljea 212 i Radio Beograda. Skup je završen ispred Narodne skupštine, gde su aktivisti zalepili na vrata pismo za svakog poslanika, saopštili su organizatori.

Kako je najavljeno, u toku dana i predsednici Skupštine Srbije Maji Gojković biće poslato pismo, koje je na sajtu "Peticije Srbija u pokretu" potpisalo više od 5.000 građana.

Organizatori inicijative "U ime kulture", koju su pokrenula udruženje Srbija u pokretu i Udruženje za zaštitu ustavnosti i zakonitosti, traže usvajanje njihovog predloga za ograničavanje rijaliti programa do kraja decembra 2019. godine, kada se završava redovno zasedanje Skupštine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: