Dvoje dece poginulo, desetine njih povređene u autobuskoj nesreći u Argentini

Dvoje dece je poginulo a desetine dece je povređeno u nesreći školskog autobusa u Argentini, južno od Buenos Ajresa, javila je policija.

Izvor: B92

Četvrtak, 28.11.2019.

18:14

Dvoje dece poginulo, desetine njih povređene u autobuskoj nesreći u Argentini

Poginula deca su stara 11 i 12 godina, a više povređenih je prebačeno u obližnje bolnice, rekao je predstavnik policije koji nije želeo da mu se navede ime.

Nesreća se dogodila u 6.00 po lokalnom vremenu (11.00 po centralnoevropskom vremenu) na krivini kod mesta Lezama, 160 kilometara od Buenos Ajresa, iz za sada nepoznatih razloga.

U autobusu su bila 43 deteta stara od 11 do 13 godina i desetoro odraslih, uključujući dva vozača. Išli su na školsku ekskurziju. Krenuli su iz mesta Benavides, severno od Buenos Ajresa, za letovalište Mar del Tuju, 350 kilometara južno od tog grada.

"Većina povređenih su deca iz Benavidesa koja su išla da vide akvarijum Mundo marino, ima vrlo teško povređenih", rekla je za radio Kontinental doktorka Alehandra Rivas iz jedne od bolnica u koju su dopremljeni nastradali.

Javni tužilac te oblasti Dijego Eskoda izjavio je da je vozač rekao da je izgubio kontrolu nad vozilom. Tužilac je rekao da je vidljivost bila dobra i da nije bilo znakova kočenja na mestu nesreće.

Prema prvim elementima istrage, vozač nije imao povišen nivo alkohola.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: