SPC podnela tužbu protiv stanara naselja "Stepa Stepanović"?

Beograd -- Udruženje građana "Stepa Stepanović", iz istoimenog beogradskog naselja, saopštilo je da je Patrijaršija SPC podnela tužbu protiv stanara.

Izvor: Beta
Podeli
Ilustracija: Depositphotos/Eillen_1981
Ilustracija: Depositphotos/Eillen_1981

Stanari su protestovali prilikom poslednjeg pokušaja izgradnje crkve brvnare u centru tog naselja, na mestu gde je ranije bilo planirana izgradnja Doma zdravlja.

"Patrijaršija je tužbu podnela protiv trudnica i majki s malom decom, optuživši ih čak kako zloupotrebljavaju svoju decu. U svom slepilu i srebroljublju, ovom akcijom - nezapamćenom u dosadašnjoj istoriji našeg naroda i SPC - Patrijaršija očito želi da putem finansijskog iscrpljivanja građana ovog naselja, obezbedi sebi uslove za nastavak započetog posla - nasilne izgradnje crkve brvnare", naveli su u saopštenju.

Predstavnici tog udruženja su dodali da se građani ne bore protiv crkve, kako se to predstavlja, već protiv kršenja zakona.

"Patrijaršiji nije od države vraćena bilo kakva parcela u našem naselju, jer ona nikada nije bila u vlasništvu crkve. Ova građevinska parcela - planskim dokumentima predviđena za zdravstvenu stanicu - Patrijaršiji je jednostavno data. Time je najdirektnije prekršen Zakon o restituciji, koji nedvosmisleno propisuje da građevinska parcela predodređena za javnu namenu ne može biti predmet restitucije", smatraju u tom udruženju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 117 idi na stranu