Putin i Erdogan saglasni o Siriji

Vladimir Putin izjavio je da će stvaranje zone bezbednosti na tursko-sirijskoj granici pomoći očuvanju teritorijalne celovitosti Sirije, javlja TAS.

Izvor: B92

Utorak, 27.08.2019.

18:00

Putin i Erdogan saglasni o Siriji
Foto: Tanjug/AP/Presidential Preš Service

"Razumemo zabrinutost Turske za sigurnost njenih južnih granica i smatramo da je to opravdan interes Turske. Prema našem mišljenju, stvaranje zone bezbednosti na južnoj granici Turske pomoći će kao važan preduslov i za očuvanje teritorijalne celovitosti same Sirije", rekao je Putin.

On je na zajedničkoj konferenciji za novinare u Moskvi s turskim predsednikom Tajipom Redžepom Erdoganom rekao i da Rusija podržava smanjenje napetosti u regionu i ocenio da je glavni cilj postizanja rešenja u Siriji da se stabilizuje situacija i obezbedi politički proces.

Putin je još rekao da su on i Erdogn razmatrali i dodatne mere da se proteraju "teroristi" iz sirijske provincije Idlib, prenosi Rojters.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: