SAD zabrinute zbog širenja malih boginja

Tinejdžerka sa Novog Zelanda koja je ovog meseca posetila velike turiističke destinacija imala je male boginje i možda je zarazila druge ljude.

Izvor: B92

Subota, 24.08.2019.

17:00

SAD zabrinute zbog širenja malih boginja
Ilustracija: Depositphotos/rfphoto

Devojčica je doputovala na Međunarodni aerodrom u Los Anđelesu 11. avgusta, a u međuvremenu se vratila na Novi Zeland.

Iz zdravstvenih ustanova navode da rade na pronalaženju ljudi s kojima je bila u kontaktu, a za sada nema informacija da je neko od nje dobio male boginje, prenosi AP.

U zdravstvenim službama kažu da očekuju još više slučajeva malih boginja kod putnika iz inostranstva koji posećuju Kaliforniju zbog porasta broja slučajeva u drugima zemljama.

Zvaničnici Diznilenda saopštili su da se nijedan od njihovih radnika nije razboleo i da se procenjuje da je rizik od zaraze za zaposlene i posetioce nizak.

Zabavni park je ranije ove godine pokrenuo program imunizacije za zaposlene.

Diznilend je 2015. godine bio u centru epidemije malih boginja tokom koje se razbolelo 147 osoba i koja se proširila na druge delove SAD i Kanade.

Ranije ovog meseca u Okrugu Los Anđeles je zabeleženo 16 slučajeva među stanovnicima i 10 slučajeva među posetiocima.

U Feniksu je zabeležen slučaj malih boginja kod tinejdžerke iz inostranstva koja je učestvovala na Svetskom prvenstvu u hip hopu.

Zvaničnici su naveli da je ona u Arizoni boravila od 9. do 11. avgusta, ali nisu želeli da otkriju zemlju iz koje je došla zbog tajnosti podataka pacijanta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: