Jandroković osudio napad na Srbe, ne smatra da se u društvu stvara klima za ovakve događaje

Predsednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković osudio je napad na građane srpske nacionalnosti kod Knina.

Izvor: B92

Četvrtak, 22.08.2019.

15:33

Jandroković osudio napad na Srbe, ne smatra da se u društvu stvara klima za ovakve događaje
Ilustracija: Deposit photos/dbajurin

On je naveo i da očekuje da će policija pronaći počinitelje i da će oni biti najoštrije kažnjeni.

"Naravno da taj napad treba osuditi. Očekujem da će policija pronaći počinitelje i da će biti najstrože kažnjeni", rekao je Jandroković novinarima nakon godišnje konferencije hrvatskih ambasadora, generalnih konzula i vojnih atašea.

Jandroković se, kako prenosi Hina, nije složio s ocenom SDSS da se u društvu stvara klima koja omogućava da se takvi napadi događaju.

"Ne bih se složio s tom ocenom. Ono što mogu reći je da postoje ljudi koji žive od političkog radikalizma i ekstremizma i postoje oni koji podstiču takvu atmosferu, ali to svakako nije dominanta atmosfera u društvu, niti je to raspoloženje koje će većina građana prihvatiti”, rekao je on.

Jandroković je naveo da se vladajuća većina i Vlada ograđuju i oštro osuđuju takve napade i ponovio da od institucija države, prvenstveno policije, očekuje da pronađu počinitelje i da nakon toga oni budu najoštrije kažnjeni.

Pet osoba lakše je povređeno sinoć u Uzdolju kod Knina, kada ih je nekoliko nepoznatih osoba napalo u kafiću. Isto se dogodilo i u mestu DJevrske na kninskom području, ali tu nije bilo povređenih. Lokalni hrvatski portali pišu da su bili napadnuti jer su gledali prenos utakmice beogradske Crvene zvezde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: