SzS: Obavezujući dokument o promenama ili proglašenje bojkota

Beograd -- SzS predložio je organizatorima trećeg okruglog stola na FPN da se na dnevni red stavi obavezujući dokument da će do 15. septembra doći do promena u RTS i REM.

Izvor: Tanjug
Podeli

Kako navode u SzS, ako vlast prihvati ovaj predlog, onda prema njihovoj oceni ima smisla nastaviti razgovore oko ostalih uslova za izbore, a ako ne prihvati, da to znači da vlast "ne želi dogovor, a posebno ne želi ništa da promeni u sferi slobode medija".

"U tom slučaju dolazi vreme za proglašenje bojkota nastupajućih izbora", kažu u SzS.

U saopštenju navodiSzS se navodi da, iako poštujući organizatore i strukovna udruženja koja učestvuju na okruglim stolovima, oni taj format razgovora ne vide kao približava onome što je opozicija tražila.

Ti "nisu obavezujući direktni pregovori vlasti i opozicije, već neobavezujući okrugli sto", navodi se dalje, kao ni da "tema okruglog stola nisu zaključci i preporuke stručnog tima protesta ''1 od 5 miliona''.

Ocenjuju da su potrebni direktni pregovori vlasti i opozicije, da bi se došlo do ispunjenja zahteva sa protesta, kao i da bi ti razgovori trebalo da budu okončani obavezujućim zajedničkim dokumentom na koji bi obe strane stavile svoj potpis i koji bi bio primenjivan u potpisanim rokovima.

Politika

strana 1 od 123 idi na stranu