Lajčak: Parlamentarci veza između OEBS i građana

Visoki zvaničnici OEBS pozvali su na zasedanju Parlamentarne skupštine pozvali poslanike da se snažno angažuju na ostvarenju ciljeva agende održivog razvoja.

Izvor: B92

Nedelja, 07.07.2019.

19:45

Lajčak: Parlamentarci veza između OEBS i građana
Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Na 28. godišnjem zasedanju "Napredni održivi razvoj radi promovisanja bezbednosti. Uloga parlamenata", oni su istakli značajnu ulogu parlamentaraca u primeni međunarodnih obaveza, uključujući i one iz Agende UN 2030. za održivi razvoj i njenih 17 ciljeva održivog razvoja, saopštio je OEBS.

Predsedavajući OEBS Miroslav Lajčak rekao je da trajni mir ne donose samo tenkovi, artiljerija i da bezbednost ne može da se posmatra u vakumu, odvojeno od trgovine, ekonomskog razvoja, zaštite okoline i promovisanja ljudskih prava.

U tom smislu, dodao je, OEBS je dobro organizovan za unapređenje ciljeva održivog razvoja a parlamentarci imaju ključnu ulogu, uključujući povećanje sredstava za škole i podsticanje učešća žena u lokalnoj vlasti, navodi se u saopštenju OEBS.

"Vi ste veza između OEBS i građana kojima služite. Vi informišete i inspirišete rad naše organizacije", rekao je Lajčak.

Generalni sekretar OEBS Tomas Greminger takođe je rekao da parlamentarci mogu da doprinesu konkretno primeni ciljeva održivog razvoja u zemljama OEBS.

On je naveo da OEBS ima potencijal da bude forum za suštinski diplomatski dijalog između Istoka i Zapada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: