Bivši pripadnik JSO osuđen za pokušaj bekstva od suda i zatvora

Nekadašnji pripadnik JSO Željko Simeunović osuđen je na 6 meseci zatvora jer je pre dve godine pokušao da pobegne prilikom privođenja u Viši sud u Katanićevoj.

Izvor: B92

Utorak, 02.07.2019.

13:57

Bivši pripadnik JSO osuđen za pokušaj bekstva od suda i zatvora
Ilustracija: Depositphotos/Jan Pietruszka

Osuđen je u Prvom osnovnom sudu.

Željku Simeunoviću (49) je tada trebalo da se nastavi suđenje za ubistvo Dalibora Mateovića, starijeg brata telohranitelja
Željka Ražnatovića Arkana, Zvonka Mateovića.

Kako je pred Višim sudom već osuđen na osam godina i devet meseci zatvora zbog optužbi za razbojništvo, sud mu je izrekao jedinstvenu kaznu od devet godina zatvora.

U ovom slučaju je osuđen za krivično delo "bekstvo i omogućavanje bekstva lica lišenog slobode", precizirala je za Tanjug portparol suda Bojana Stanković.

Na presudu ima pravo žalbe Višem sudu u Beogradu.

Naime, on je 14. jula 2017. prilikom izlaska iz marice odgurnuo jednog pripadnika službe za obezbeđenje i dao se u bekstvo.

Međutim, brzom intervencijom četiri komandira, Simeunović je savladan je odveden u sud.

Simeunović inače u KPZ Beograd, poznatijem kao zatvor "Nova skela", služi kaznu osam godina i devet meseci zbog razbojništva.

Kazna mu ističe 2020. godine.

Pred Višim sudom u Beogradu sudi mu se zbog optužbi za ubistvo Dalibora Mateovića 2004. godine. To krivično delo je rasvetljeno tek 2012. godine.

Mediji su pisali da je on dobar prijatelj sa Dobrosavom Gavićem osuđenim za ubistvo Ražnatovića.

Gavrić je u bekstvu i nalazi se u Južnoj Africi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: