Optužena trojica za nesreću u fabrici "Namenska"

Osnovno javno tužilaštvo u Čačku podnelo je optužni predlog protiv direktora "Milan Blagojević - Namenska" iz Lučana i još dvojice zbog nesreće 14. jula 2017.

Izvor: B92

Petak, 28.06.2019.

12:13

Optužena trojica za nesreću u fabrici
Ilustracija: Deposit photos/Jan Pietruszka

U pogonu fabrike tada su stradali radnici Milomir Milojević i Milojko Ignjatović.

Osnovno javno tužilaštvo u Čačku, odeljenje u Ivanjici, podnelo je sudu optužni predlog protiv direktora preduzeća "Milan Blagojević - Namenska" iz Lučana i još dvojice osumnjičenih zbog nesreće koja se dogodila u pogonu fabrike.

Optužnim predlogom su obuhvaćena tri lica, a na teret im se stavlja krivično delo - teško delo protiv opšte sigurnosti za koje je zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora, rekao je za Tanjug punomoćnik porodice nastradalog Milojevića.

Optuženima će suditi Osnovni sud u Ivanjici.

Mediji su preneli da su optuženi direktor "MB - Namenska" Radoš Milovanović, kao i rukovodioci Vadimir Lončarević i Toma Stojić.

Porodicu nastradalog radnika 17. juna je primio predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Predsedništvu u Beogradu povodom njihovih molbi za pomoć povodom procesuiranja odgovornih za nesreću.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: