Tramp: Nisam upozorio Iran na napad

Američki predsednik Donald Tramp negirao je danas medijske navode da je Iranu poslao poruku upozorenja na američki napad od kojeg je kasnije odustao.

Izvor: B92

Nedelja, 23.06.2019.

16:07

Tramp: Nisam upozorio Iran na napad
Foto: EPA-EFE/Charly Triballeau

Iranski izvori rekli su za Rojters ranije da je Tramp preko Omana upozorio Teheran da je američki napad nezbežan, ali i da je rekao kako je protiv rata i da želi razgovore.

"Nisam poslao tu poruku. Ne želim rat", rekao je Tramp za En-Bi-Si.

Na pitanje šta Iran želi, američki predsednik je rekao da misli da oni hoće da pregovaraju, prenosi Rojters.

"I mislim da žele dogovor. A moj dogovor je nuklearan. Neće imati nuklearno oružje. Mislim da im se ne sviđa pozicija u kojoj su. Njihova ekonomija je apsolutno uništena", rekao je Tramp.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: