"Evropa ne sme opet da postane mračan kontinent"

Predsednik Grčke Prokopis Pavlopulos pozvao je na budnost tako da Evropa više nikad ne postane “mračan kontinent” kao rezultat snaga nacizma i fašizma.

Izvor: B92

Nedelja, 09.06.2019.

14:10

Ilustracija: Depositphotos/olinchuk

Pavlopulos je pozvao na budnost u odbrani socijalne pravde i solidarnosti.

Nacističke i fašističke formacije, kao i ostale populističke snage koje, takođe, prete parlamentarnoj demokratiji, a koje su u porastu u raznim državama-članicama EU, su razlog za zabrinutost, upozorava grčki predsednik, prenela je agencija ANA.

Činjenica da se njihov zamah donekle usporio na poslednjim evropskim izborima su pozitivna stvar, smatra Pavlopulos i navodi da je glavni cilj da se iskorene uzroci koji su doveli do ponovnog oživljavanja ovih “ostataka” koji su vratili noćne more Drugog svetskog rata.

Osvrnuvši se na ulogu Grčke u regionu, Pavlopulos je rekao da je Grčka miroljubiva zemlja koja veruje u prijateljstvo i dobrosusedske odnose, pod uslovom potpunog poštovanja međunarodnog i evropskog prava.

Tu nema povlačenja i ustupaka, naveo je grčki predsednik koji je dodao da to mora biti jasno i Tuskoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Podeli: