Norveška: Venecuelanski razgovori napreduju

Norveška vlada je pozdravila napredak u razgovorima predstavnika venecuelanskog predsednika Nikolasa Madure i opozicije.

Izvor: B92

Sreda, 29.05.2019.

23:55

Norveška: Venecuelanski razgovori napreduju
Foto: EPA-EFE/MIRAFLORES PRESS

U saopštenju noveškog ministarstva inostranih poslova se ističe da obe strane pokazuju volju da pronađu "zajedničko ustavno rešenje'' za Venecuelu koje uključuje "politička, ekonomska i izborna pitanja".

Osim ove ocene nema drugih dodatnih informacija o razgovorima, a Norveška je zatražila da obe strane pokažu "najveću moguću pažnju" u svojim javnim izjavama o pregovorima da bi se očuvao integritet pregovaračkog procesa i postigli rezultati.

Druga runda među venecuelanskih pregovora ove nedelje u Norveškoj odvija se posle više meseci tenzija između predsednika Madura i opoziconog lidera Huana Gvaida, koga podržavaju SAD i koji se proglasio privremenim predsednikom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Podeli: