Nova vest
Fudbal 1

28.4.2024.

9:55

Porto ima novog predsednika posle 42 godine – Vilas-Boas preuzeo klub

Novi predsednik Fudbalskog kluba Porto postao je nekadašnji trener Andre Vilas-Boas koji je prekinuo 42-godišnju vladavinu Pinta da Koste.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92

B92
B92
EPA-EFE/FERNANDO VELUDO

Pobeda Vilas-Boasa bila je ubedljiva, osvojio je 80% glasova na izbornoj Skupštini, dok je za dosadašnjeg prvog čoveka kluba Pinta da Kostu glasalo je tek 20%.

U plavo-belom dresu, sa šalom u rukama, psoel dugog dana, Vilas-Boas se negde iza ponoći pojavio pred okupljenim navijačima ispred klupskih prostorija i pobedonosno počeo da kliče:

"Porto, Porto, Porto", uzvikivao je nekadašnji trener "Zmajeva".

"Veoma sam srećan i ponosan, čast mi je što sam dobio ovu priliku. Verujem da ću ispuniti očekivanja navijača Porta, a to je da pobeđujemo, osvajamo titule i da održimo stabilnim naš klub i u budućnosti, što oje najvažnija stvar. Ovo je istorijska noć! Veliki me ponos prožima kada vidim snagu ovog kluba. Svakom od vas, hvala vam mnogo na svemu!", poručio je okupljenim, egzaltiranim navijačima novi predsednik Porta.

Imao je poruku za odlazećeg Pinta da Kostu koji je klubom vladao skoro pola veka.

"Ovi izbori su istorijski za Porto i za portugalski fudbal. Želim reći koju reč o mojim protivkandidatima, posebno o Žoržu Nunju Pintu da Kosti. Želim da mu se zahvalim na svemu što je dao ovom klubu, jer je posvetio život Portu. Ovaj klub će uvek biti njegova kuća".

Vilas-Boas je postao 32. predsednik u istoriji kluba.

Buran dan u klubu pratile su i tenzije, jer je grupa ultrasa, tvrdokornih navijača naklonjena bivšem predsedniku, u jednom trenutku pokušala da nasilno uđe u klupske prostorije ali su ih u tome sprečili pripadnici obezbeđenja.

"Mi imamo samo jednog predsednika", uzvikivali su, aludirajući na Pinta da Kostu uz kojeg su pojedinci u navijačkim redovima svih ovih godina uživali mnoge privilegije.

Poznat je slučaj jednog od vođa Fernando Madureira koji je uhapšen nedeljama pred izbore. Policija je izvršila raciju na njegov dom i tom prilikom pronašla oružje, drogu i luksuzne automobile.

Uhapšeni vođa navijača je, kako se sumnja, svih proteklih godina bio čovek koji je štitio Da Kostu od svih negativnih komentara, i kritika, a zauzvrat je dobijao gotovo sve što je poželeo.

Otuda i sav luksuz koji je policija zatekla u njegovoj kući.

EPA-EFE/FERNANDO VELUDO

Podeli:

Komentari 1

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu