Aktuelno 11

28.04.2024.

10:13

Kamere zabeležile jezivo ubistvo popularne influenserke VIDEO

TikTok zvezda iz Iraka, poznata kao Om Fahad, ubijena je u napadu ispred svoje kuće u naselju Zajuna u istočnom Bagdadu.

Izvor: Jutarnji.hr

Kamere zabeležile jezivo ubistvo popularne influenserke VIDEO
Profimedia

Podeli:

Nadzorne kamere zabeležile su ubistvo mlade influenserke, video na kojem se vidi kako napadač, obučen u tamnu odeću i sa kacigom, silazi sa motocikla, ide ka crnom terencu i puca u TikTokerku koji sedi unutra.

Kako prenosi Al Džazira, Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da je formiralo tim za istragu ubistva. Om Fahad, čije je pravo ime Gufran Savadi, bila je popularna na TikTok-u sa skoro pola miliona pratilaca, deleći video snimke na kojima pleše uz muziku.

U februaru 2023. godine osuđena je na šest meseci zatvora jer njeni snimci sadrže "nepristojan govor koji podriva skromnost i javni moral", a neki od njenih videa imali su više od milion pregleda.

Om Fahad nije prva influenserka koja je upucan usred sve većeg gušenja internet sloboda.

Noor Alsaffar, 23-godišnja TikTokerka sa stotinama hiljada pratilaca, ubijena je u septembru 2023., a Tara Fares, 22-godišnja manekenka i influenserka, ubijena je od strane naoružanih napadača 2018. godine, a 22-godišnju Jutjub zvezdu Tibu al-Ali zadavio je otac prošlog januara.

Podeli:

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: