Hladan vazduh sa Arktika se približava Srbiji: Moguća pojava snega

Zbog novog prodora hladnog vazduha ponovo će znatno zahladiti, a meteorolozi ne isključuju sneg u nizijama i novi mraz.

Izvor: B92, Jutarnji list

Petak, 10.05.2019.

19:07

Hladan vazduh sa Arktika se približava Srbiji: Moguća pojava snega
Foto: EPA-EFE/DAVID CROSLING

Hladan vazduh s Arktika po drugi će put u ovom mesecu prodreti do naših krajeva. Već u nedelju će značajno zahladiti u srednjoj Evropi, dok će početkom nedelje arktički vazduh zahvatiti Balkansko poluostrvo i Mediteran.

Meteorolog Zoran Vakula u najnovijoj prognozi potvrđuje kako će od nedelje opet biti hladnije, oblačnije, kišovitije i vetrovitije. Ponegde će biti i obilnije kiše, u nedelju posebno na Jadranu i područjima uz njega, zatim i u severnijim krajevima.

"Biće i grmljavine, mestimično verovatno i olujnog nevremena, a krajem ponedeljka i naročito u utorak moguć je i sneg, uglavnom u višem gorju", prognozira Vakula.

U kopnenom području duvaće većinom umeren, povremeno i jak severni i severoistočni vetar, povremeno i s olujnim udarima, a na većem delu Jadrana od nedelje često jaka bura, ponegde i olujna, ne samo na udare. Jugo će se verovatno do ponedeljka zadržati samo na jugu.

U drugom delu sledeće nedelje povećava se verovatnoća za malo stabilnije, mirnije i manje hladno vreme, uz više sunčanih sati i manje kiše, a dugotrajnije suvo, sunčano i relativno toplo vreme moguće je tek u poslednjem delu maja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Podeli: