Haradinaj: Pojedini ministri Srbi su sami sebe smenili

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj izjavio je da su ministar administracije Ivan Todosijević i zamenica ministra pravde Vesna Mikić "sami sebe smenili".

Izvor: B92

Četvrtak, 11.04.2019.

16:36

Haradinaj: Pojedini ministri Srbi su sami sebe smenili
Foto: EPA-EFE/Valdrin Xhemaj

Haradinaj je dodao da je samo Nenad Rikalo iz Srpske liste sa ministarskog mesta smenjen iz političkih razloga.

Odgovornost za to je pripisao njima i, kako je rekao, njihovoj stranci.

"Smenio sam samo ministra Nenada Riklala i to je bila politička odluka, druga dva ministra su sami sebe smenili i odgovornost je na njima i njihovoj stranci. Nisam moćan da to promenim, i ubuduće, ako neko to ponovo učini, ja tu ne mogu ništa. Ne hvalim se da sam ih ja smenio, jer su oni smenili sami sebe", rekao je Haradinaj, koji je, kako je prenela RTK 2, pozvao na međusobno poštovanje.

Rekao je da još nema plan ko će zameniti Todosijevića na mestu ministra administracije i lokalne samouprave.

Haradinaj kaže da ga je govor Todosijevića u Zvečanu povodom 20-te godišnjice NATO agresije, veoma iznenadio i misli da on taj govor nije smislio sam, već da mu ga je neko napisao.

"Nije mi cilj da ponižavam ni Srpsku listu, niti bilo koju drugu stranku Srba, ali svako mora da pruži sopstveni doprinos saradnji, ne možete delovati samo u jednom pravcu", ocenio je Haradinaj.

Todosijević je na skupu u Zvečanu negirao da se u Račku dogodio masakr, te poručio da su albanski teroristi iz tzv. OVK činili zločine pre i tokom agresije NATO, pa i nakon uspostavljanje mirovne misije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

23 h

Podeli: