Grupa profesora i saradnika FPN-a podržala proteste

Grupa od 80 profesora i saradnika Fakulteta političkih nauka (FPN) u Beogradu podržala je proteste u više gradova u Srbiji.

Izvor: B92

Ponedeljak, 21.01.2019.

21:35

Grupa profesora i saradnika FPN-a podržala proteste
Foto

"Naveli su da građani "digli glas protiv urušavanja institucija, nasilja i gušenja sloboda

"Građanke i građani Srbije su digli glas protiv nasilja, nepravdi, gušenja sloboda, urušavanja institucija, obesmišljavanja demokratskih praksi i medijskih progona. Ono što se događa u našem društvu ne pogađa nas samo kao građanke i građane, nego i profesionalno", navodi se u saopštenju koje je preneo portal Peščanik.

Potpisnici saopštenja su naveli da su "dovedene u pitanje vrednosti na kojima počiva program studija tog fakulteta a to su demokratija, građanske i političke slobode, uljudni dijalog s neistomišljenicima, nezavisnost institucija, podela vlasti i sloboda medija".

Oni su podržali apel za zaštitu profesionalnih standarda koji se narušavaju na univerzitetima, naročito tolerisanjem plagijata državnih funkcionera.

"U ovom trenutku, potrebno je da se oglasimo i sačuvamo ugled institucije i profesionalni integritet kako bismo čiste savesti izlazili pred studente i predavali ono što predajemo", saopštio je nastavni kadar FPN-a i izrazio nadu da će im se u ovome priključiti i ostale kolege iz akademske zajednice.

Prošle nedelja je grupa od 105 profesora i saradnika Filozofskog fakulteta potpisala zajednički apel kojim su dali podršku građanskim protestima protiv aktuelne vlasti u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: