MUP: Pažnja, lažne poruke državnih organa o Ivanoviću

MUP saopštilo da je s više navodno imejl-adresa državnih organa Srbije upućena poruka sa zlonamernim i netačnim tvrdnjama o ubistvu Olivera Ivanovića.

Izvor: B92

Utorak, 15.01.2019.

12:54

MUP: Pažnja, lažne poruke državnih organa o Ivanoviću
Ilustracija: Thinkstock

"Policija je o svemu obavestila Posebno tužilaštvo za visokotehnološki kriminal, a dosadašnja istraga je pokazala da je reč o takozvanim 'spoofing' porukama čiji je cilj da se dođe do ličnih, finansijskih i drugih poverljivih podataka o osobama kojima je ovaj mejl poslat", naveo je MUP.

MUP je u saopštenju naveo da je proverama utvrđeno da je najveći broj poruka stigao sa jednog servera u Holandiji, koji se koristi za slanje većeg broja neželjenih poruka.

"Policija po nalogu nadležnog tužilaštva nastavlja istragu povodom ovog događaja, kako bi identifikovala i pronašla izvršioce ovog krivičnog dela", piše u saopštenju.

Podsetimo, jedan od lidera Srba s Kosova, predsednik Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović ubijen je 16. januara prošle godine, ispred kancelarija stranke, s više hitaca. Do danas nije poznato ko je izvršilac ili naručilac tog ubistva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: