Index: Zadranin popravio idiotski grafit "Ubi Srbina" FOTO

Zagreb -- Na fasadi zgrade zadarskog veća mesnog odbora neko je ispisao grafit "ubi Srbina". Drugi Zadranin je došao i ispravio stvar, napisavši "ljubi Srbina".

Izvor: B92, index.hr
Podeli
Foto:EPA-EFE/ Christian Bruna
Foto:EPA-EFE/ Christian Bruna

"Ne trpim govor mržnje i zato sam sinoć ispravio grafit. Puno je lepše gledati poruke ljubavi, nego poruke mržnje ili kako bi to Zadrani rekli - mosa bavlju", napisao je Zadranin Jure Zubčić pored fotografije ksenofobnog grafita koji je popravio, prenosi hrvatski portal Index.hr.

Kako dalje piše Index, nimalo maštovit, ali i nepismen, grafit "ubi Srbina" ispravljen je na vrlo jednostavan način - dodavanjem jednog "malog, a tako važnog slova 'lj'", tako da sada piše "Ljubi Srbina".

Naravno, fotografije oba grafita postale su hit na društvenim mrežama i izazvale mnoštvo komentara. "Da je gamad samo mrvicu pismenija, ne bi ostavljali ovakav zicer. Ovako, ko im je kriv", napisala je, na primer, jedna tviterašica ispod Jurine fotografije.

"Primitivaca ima svugde, na svim stranama, ali je daleko veći broj normalnih i čestitih ljudi... Koliko trebaš biti bolestan u mozgu i napisati ovako nešto... Ko god da piše ovakve gluposti, neka ga je sramota...", poručio je drugi tviteraš.

strana 1 od 149 idi na stranu