Kako se Srpkinja našla u središtu mafijaških aktivnosti

U središtu nove mafijaške afere koja potresa Italiju našla se i jedna Srpkinja.

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.11.2018.

21:05

Kako se Srpkinja našla u središtu mafijaških aktivnosti
screenshot/Prva

U velikoj akciji italijanskog Tužilaštva za mafiju, zaplenjena je imovina vredna više od 750 miliona evra.

Pravosuđe te zemlje tražilo je pomoć i od srpskog Tužilaštva za organizovani kriminal zbog sumnje da je u pranju mafijaškog novca učestvovala i jedna Beograđanka.

Jedan stan u ovoj ulici, Ulici Koče Kapetana na Vračaru, veličine 136 metara kvadratnih, korišćen je za poslove italijanske mafije.

On je u katastru nepokretnosti upisan na ime Beograđanke Ivane Ivanović, a prema procenama stručnjaka, njegova vrednost je skoro 300.000 evra.

Drugi, još veći stan od 200 kvadrata nalazi se u „Ju biznis centru“, elitnom naselju na Novom Beogradu. Ukupna vrednost oba stana procenjuje se na oko 750 000 evra.

“Ivana je kako se sumnja bila bitna karika u čitavoj priči italijanske mafije i pranja para, zapravo sumnja se da je ona igrala ulogu pranja novca na osnovu njihovih kompanija itd, znači uplaćivao se novac na neka lica u svetu ili neke kompanije samo kako bi oni uzeli posle tu razliku para”, kaže Bojana Bogosav, novinarka "Blica".

Oba stana, kupljena verovatno upravo zbog pranja novca – privremeno su blokirana.

“I.I. je zabranjeno da otuđi, odnosno optereti nepokretnost čiji je vlasnik ili druga stvarna prava koja su upisana u njenu korist na nepokretnostima, uz upis zabeležbe zabrane u Katastru nepokretnosti”, stoji u saopštenju Višeg suda.

Prostim jezikom rečeno - Ivanovićeva ne sme da zarađuje novac od tih stanova, odnosno da ih izdaje ili prodaje dokle god se u Italiji vodi postupak protiv nje.Blokiran je i njen privatni račun na kome se nalazilo preko 57 000 evra i više od 5 miliona dinara, kao i 370.000 evra i više od 8 miliona dinara sa računa Privrednog društva "SKS 365 DOO" potvrđeno je u Tužilaštvu Prvoj televiziji.

Sve to deo je ilegalnog onlajn klađenja u koje su bile uključene tri najveće mafijaške porodice.

“Ovo je prvi put da su se tri mafijaške porodice u Italiji udružile kako bi delovale na području kako Italije, tako i čitavog sveta. One se ovaj put nisu bavile ubistvima kao što smo mi navikli da čujemo da su Koza nostra i druge mafijaške porodice u Italiji delovale, već je bilo putem onlajn klađenja”, kaže Bojana Bogosav.

Ono što je i dalje nepoznanica je: ko je zapravo Ivana Ivanović i kako se jedna Beograđanka našla u središtu mafijaških aktivnosti?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: