"Brnabićeva sa Mondolonijem o poseti Makrona"

Premijerka Srbije Ana Brnabić razgovarala je s ambasadorom Francuske Frederikom Mondolonijem.

Izvor: B92

Petak, 16.11.2018.

16:50

Foto: Tanjug / Tanja Valiæ

Kako se navodi, razgovaralo se o predstojećoj poseti francuskog predsednika Emanuela Makrona Srbiji i odnosima dve države.

Brnabić je rekla da će Makronova poseta, koja je najavljena za početak decembra, podstaći saradnju dve zemlje na političkom i ekonomskom planu, što će biti važan signal francuskim kompanijama da ulažu u Srbiju, saopštila je Vlada Srbije.

Ona je ocenila da je važno da dve zemlje rade na unapređenju odnosa, posebno imajući u vidu "ulogu i žrtve Srbije u Prvom svetskom ratu, kao i prijateljske odnose Srbije i Francuske kroz istoriju".

Mondoloni je rekao da se radi na pripremi više sporazuma u nekoliko važnih oblasti, za koje se očekuje da budu potpisani tokom posete Makrona i ocenio da postoji veliko interesovanje francuskih firmi za ulaganja u Srbiji.

Ambasador je i na ovom sastanku izrazio žaljenje zbog propusta na ceremoniji u Parizu i dodao da Francuska "ne zaboravlja odlučujuću ulogu koju je Srbija imala u Prvom svetskom ratu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: