Tramp planira još jedan susret s Kim Džong Unom

Američki predsednik Donald Tramp planira da se ponovo sretne sa severnokorejskim liderom početkom sledeće godine, izjavio potpredsednik SAD Majk Pens.

Izvor: B92

Četvrtak, 15.11.2018.

14:14

Tramp planira još jedan susret s Kim Džong Unom
Ilustracija: Getty Images

SAD i Severna Koreja pregovaraju o drugom sastanku dvojice lidera posle samita u Singapuru u junu i pripremaju teren za okončanje nuklearnog spora izmedju starih neprijatelja. "Planiranje je u toku. Verujemo će se samit održati početkom iduće godine, ali se još razmatra vreme i mesto sastanka", kazao je Pens.

On je rekao da SAD ne žele da ponave greške prethodnih administracija obe političke stranke u poslednjih nekoliko decenija, kada su "data obećanja, ukinute sankcije, usledila ekonomska podrška, a onda su ta obećanja prekršena", prenela je agencija Rojters.

Pens je to izjavio novinarima posle sastanka sa južnokorejskim predsednikom Mun Džae-inom na marginama samita Asocijacije zemalja jugoistočne Azije (ASEAN) u Singapuru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: