Netanijahu pohvalio Trampa: Hvala za tu istorijsku akciju

Premijer Izraela Benjamin Netanijahu pohvalio je predsednika SAD Donalda Trampa zbog ponovnog uvođenja svih sankcija protiv Irana.

Izvor: B92

Subota, 03.11.2018.

21:35

Netanijahu pohvalio Trampa: Hvala za tu istorijsku akciju
Foto: Tanjug/AP

Sankcije su bile ukinute na osnovu nuklearnog sporazuma iz 2015. godine.

"Godinama sam pozivao na puno obnavljanje sankcija protiv ubilačkog terorističkog režima Irana koji dovodi u opasnost čitav svet", naveo je Netanijahu u saopštenju, ocenivši da se "posledice inicijalnih sankcija već osećaju-vrednost lokalne valute opada, iranska ekonomija je u depresiji i već vidimo rezultate na terenu".

"Hvala vam predsedniče Tramp za tu istorijsku akciju. Sankcije zaista dolaze", dodao je izraelski lider.

Nove sankcije biće uvedene naredne nedelje, a na meti su iranska prodaja nafte i bankarski sektor, kako bi se Islamska Republika Iran primorala da pregovora o izbacivanju svojih programa nuklearne energije i balističkih raketa i okonča podršku saveznicima u sukobima širom Bliskog istoka, preneli su izraelski mediji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: