Novi detalji o pogibiji splitskog huligana s derbija

Splitski huligan koji je postao "poznat" po neredima tokom utakmice Partizana i Crvene zvezde prošle godine Ante Firić poginuo je na auto-putu u Hrvatskoj.

Izvor: B92

Sreda, 17.10.2018.

11:14

Novi detalji o pogibiji splitskog huligana s derbija
Foto StarSport

Kako je preneo hrvatski Jutarnji list, Firić je u utorak iz nepoznatog razloga u ranim jutarnjim časovima pretrčavao auto-put A3 kod Ivanić Grada kada su na njega naletela čak tri vozila. On je na mestu ostao mrtav.

Prema dosadašnjoj istrazi, na Firića je najpre naleteo automobil marke "hjundai". Potom je i "sitroen C5", koji je zatim udario u zaštitnu ogradu na auto-putu i prevrnuo se. Treća je naletela "opel korsa" koja je Firiću prešla preko nogu.

"Od siline naleta pešak je umro odmah od stravičnih povreda", navodi Jutarnji list.

Kako nezvanično saznaju Jutranji vijesti, policija istražuje mogućnosti da je Firić pre smrti bio žrtva krivičnog dela.

Prema nekim od tih informacija, Firić je navodno bežao pred nekim, dok je prema drugoj verziji bačen iz automobila u pokretu.

Međutim, ni za jednu od ove dve verzije u sredu nisu dobili potvrdu. Odmah nakon uviđaja policajci su pokrenuli istragu kako bi rekonstruirali gde je i s kim Firić bio do svoje tragične pogibije.

Ovaj list saznaje i da je policija odmah zatražila snimke nadzornih kamera s autoputa kako bi se razjasnilo kako je Firić uopšte dospeo do mesta gde je pregažen.

Iako se bila pojavila i priča da su članovi Firićeve porodice pre nekoliko dana prijavili njegov nestanak, tu informaciju policija je demantovala.
Podsetimo, Firić je bio u grupi huligana iz Splita koji su bili upleteni u izazivanje tuče na stadionu JNA, na utakmici Partizan - Crvena zvezda, u decembru prošle godine.

Firić i ostali huligani iz Splita, prema pisanju medija, tada su "jedva izvukli živu glavu", sa stadiona Partizana. Nekoliko meseci proveli su u pritvoru u Srbiji, a potom su deportovani u Hrvatsku.

Firić je i pre tog incidenta bio poznat policiji jer je učestvovao u napadu na jednog vlasnika restorana na Hvaru, zbog čega je takođe bio u zatvoru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: