Petak, 05.10.2018.

10:36

Vučić: Francuzi motkama kalili bes na navijačima Zvezde

Srbija traži od Francuske informacije o incidentu i imena huligana koji su, kako je rekao “u Parizu napali navijače Crvene zvezde posle utakmice sa PSŽ”.

Izvor: Tanjug

Vučić: Francuzi motkama kalili bes na navijačima Zvezde
Foto: Tanjug / AP

To je izjavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

"Kao što smo mi uredno slali izveštaje kao država Francuskoj za one koji su progonili i učestovali u ubistvu Brisa Tatona, tražimo isto to od njih, da pošalju imena huligana koji su napali navijače Zvezde", rekao je Vučić novinarima u Beogradu.

Vučić je rekao da će Srbija tražiti da vidi i na koji način su ti kriminalci kažnjeni.

"To je posao jedne suverene države i ukoliko se neki od tih kriminalaca sa fantonkama i motkama pojavi ovde, razume se da ćemo nastaviti dalju saradnju sa francuskim službama u skladu sa politikom daljeg procesuriranja", rekao je Vučić.

Vučić je rekao da je njima teško palo to što ih niko, ni na njihovom stadionu, nije primetio, iako su imali ubedljiv rezultat.

"Nisu mogli da se čuju od gostujućih navijača, kojima je inače bilo zabranjeno prisustvo, pa su rešili motkama da iskale bes", rekao je Vučić.

Posle fudbalske utakmice PSŽ i CZ u Parizu, oko stadiona "Park prinčeva" došlo je do sukoba između policije i nekoliko stotina osoba sa kapuljačama na glavama, javli su francuski mediji.

Od 300 do 400 osoba sa kapuljačama, opremljenih dimnim bombama, gađale su tvrdim predmetima snage reda, koje su odgovorile suzavcem, a neredi su trajali od 20 do 30 minuta, navodi "Figaro".

Neki francuski mediji pišu da su se posle utakmice potukli navijači PSŽ i Crvene zvezde, te da je policija upotrebila suzavac kako bi ih rasterala.

Izveštač "Parizjena" navodi da je video više stotina osoba kako pritrčavaju i, kod ograde stadiona, priključuju se tuči, a da je jedna osoba, "verovatno srpski navijač", pretučen kod kapije Sen-Klu pariskog stadiona.

Kaže se da je brzo intervenisala policijska brigada, koju su nasilnici gađali petardama, dimnim bombama i drugim raznim predmetima, na šta je odgovorila suzavcem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: