Vučić: Počastvovan sam...

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je počastvovan što će imati priliku da razgovara sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.

Izvor: B92

Ponedeljak, 24.09.2018.

13:26

Vučić: Počastvovan sam...
Foto: Tanjug / Dragan Kujundžiæ

On je istakao i da očekuje da i ovaj sastanak ima veliki značaj za dalje učvršćivanje prijateljstva srpskog i ruskog naroda i za razvoj svestrane saradnje dveju zemalja.

Uoči posete Moskvi i razgovora sa predsednikom Putinom, Vučić je primio ambasadora Ruske Federacije Aleksandra Čepurina, sa kojim je razmotrio konkretne predloge za strateške projekte ekonomske saradnje u različitim oblastima, poput energetike i infrastrukture.

Dvojica sagovornika, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije, istakli su da bi takvi projekti doneli veliku korist za ekonomski napredak Srbije i Rusije.

S tim u vezi, najavljeno i skoro zasedanje Mešovitog komiteta za saradnju dveju zemalja.

Predsednik Vučić je rekao da su stabilnost Srbije, kao i mir i saradnja u regionu osnova državne politike, ali da ništa ne sme da ugrozi suverenost i nezavisnost naše zemlje.

Vučić je jasno i nedvosmisleno potvrdio da će Srbija ostati vojno neutralna zemlja, navedeno je u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: