Iran predstavio svoj borbeni avion, Rohani u kokpitu

Iran predstavio novi borbeni avion. Predsednik Hasan Rohani poručuje da Teheran mora da razvoja vojsku kako bi sprečio druge zemlje da zauzmu teritoriju Irana.

Izvor: B92

Utorak, 21.08.2018.

12:11

Iran predstavio svoj borbeni avion, Rohani u kokpitu
Tanjug/AP

Borbeni avion "Kovsar" je prikazan na svečanosti u Teheranu povodom Nacionalnog dana odbrambene industrije, kojoj je prisustvovao i Rohani.

Lovac "Kovsar" je u potpunosti domaće proizvodnje, sposoban da nosi različito oružje a koristiće se za kratke vazdušne misije podrške, prenosi agencija Tasnim.

"Moramo da se spremimo za borbu protiv vojnih sila koje žele da zauzmu našu teritoriju i naše resurse", rekao je Rohani u govoru koji je prenosila televizija, navodi Rojters.

Prema njegovim rečma, Sjedinjene Američke Države ne usuđuju se da napadnu Iranu zato što su svesni njegove vojne snage i visoke cene konflikta. "Zašto nas SAD ne napadnu? Zbog naše snage, zato što znaju za posledice", rekao je Rohani, koji je i ušao u kokpit aviona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: