"Skandalozno prisustvo crnogorskog oficira u Kninu"

Poslanički klub Demokratskog fronta najavio je da će tražiti zakazivanje hitne sednice Skupštine Crne Gore.

Izvor: B92

Nedelja, 05.08.2018.

20:50

Thinkstock

Navedeno je da će to biti učinjeno zbog “skandaloznog prisustva predstavnika Vojske Crne Gore na obeležavanju godišnjice hrvatske akcije "Oluja" u Kninu“.

"Oficir koji se pojavio u Kninu, gde se klicalo zločincima i vijorile zastave sa porukom "Za dom spremni", pod kojom je u Drugom svetskom ratu zverski pobijeno na stotine hiljada ljudi, nikako nije mogao predstavljati Crnu Goru, već isključivo one koji su više puta izdali i koji su, zbog želje da služe stranim centrima moći, spremni u svakom trenutku da ponize ovu zemlju i njene građane", ocenio je Demokratski front u saopštenju dostavljenom Tanjugu.

DF navodi da želi da pred građanima, u parlamentu, ovo pitanje raspravi i dobije informaciju ko je ovlastio oficira Vojske Crne Gore da prisustvuje događaju koji slavi zločin i progone nad srpskim narodom, kada se desilo najveće etničko čišćenje u Evropi, nakon Drugog svetskog rata.

U saopštenju se ukazuje da je u "Oluji" sa svojih vekovnih ognjišta proterano na stotine hiljada Srba, a ubijeno više od 2 000, većinom civila, kao i da je time "dovršen projekat monstruozne NDH da Srba gotovo više i nema na tim područjima".

DF ocenjuje da te činjenice nisu bile od velikog značaja za vlast u Podgorici, koja je, kako kažu, slanjem svog predstavnika u Knin "nanela tešku sramotu građanima, obrukala Crnu Goru i pokazala da je njen antisrpski karakter dosegao razmere o kojima je nedavno govorio i patrijarh Irinej".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: