Utorak, 24.07.2018.

09:38

Vučić Ciprasu uputio saučešće i ponudio pomoć

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je izraze najdubljeg saučešća predsedniku i premijeru Grčke, Prokopisu Pavlopulosu i Aleksisu Ciprasu.

Izvor: Tanjug

Vučić Ciprasu uputio saučešće i ponudio pomoć
Tanjug, Dragan Kujundžiæ

On je takođe ponudio pomoć Srbije u savladavanju vatrene stihije.

"Primite moje iskreno saučešće povodom žrtava vatrene stihije koja besni u okolini Atine. Duboko nas je potresla tragična sudbina stradalih. Dok nas priroda još jednom podseća da nismo dovoljno jaki da se odupremo njenoj sili, grčki vatrogasci i spasioci ulažu nadljudske napore suprotstavljajući joj se. Srbija je spremna da Vam, u okviru svojih mogućnosti, pritekne u pomoć. Molim Vas da izraze mog saosećanja prenesete porodicama žrtava, a povredjenima želje za brzi oporavak", navodi se u Vučićevoj poruci.

Saučešće i od premijerke Srbije

I predsednica Vlade Ana Brnabić uputila je danas telegram saučešća premijeru Grčke Aleksisu Ciprasu, povodom velikog broja stradalih usled požara koji su pogodili tu zemlju u blizini glavnog grada Atine.

"U ime Vlade Srbije i u svoje ime, izražavam najdublje saučešće vama i porodicama nastradalih u katastrofalnim požarima", navela je premijerka.

Ona je predsedniku Vlade Grčke poručila da Srbija, kao iskren prijatelj, saoseća sa narodom Grčke u tim teškim trenucima. "Nadam se da ćete naći snage i pružiti podršku onima koji su izgubili svoje najmilije, a povredjenima želim brz oporavak. Srbija je uz vas", navodi se u telegramu Brnabić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: