Dodon: Nećemo biti prijatelji Zapada protiv Rusije

Moldavija neće biti prijatelj Zapada po cenu prijateljstva sa Rusijom, rekao je predsednik Igor Dodon na sastanku sa ruskim kolegom Vladimirom Putinom u Kremlju

Izvor: B92

Subota, 14.07.2018.

22:18

Dodon: Nećemo biti prijatelji Zapada protiv Rusije
Foto: Tanjug/AP/Alexei Druzhinin

On je rekao da će zvanični Kišinjev "biti prijatelj sa svakim", ali da ne želi da iko iskorišćava Moldaviju protiv neke druge države.

"Nećemo biti prijatelji sa Zapadom protiv Rusije. To je moje stav. Uprkos činjenici da u državi imamo vladu i parlamentarnu većinu koja misli drugačije, održaćemo izbore za nekoliko meseci i situacija će se promeniti", rekao je Dodon, prenosi TASS.

Dodon je na sastanku sa Putinom pomenuo i povećanje izvoza Moldavije u Rusiju, rešenje migrantskih problema i "ozbiljne promene u vezi Pridnjestrovlja", prenosi TASS.

Na početku sastanka sa Putinom, Dodon je ruskom predsedniku čestitao na uspehu ruske reprezentacije na Svetskom prvenstvu.

"Verujte mi, čitava Moldavija je navijala za vas, ne samo predsednik. Svi smo navijali i zadovoljni smo rezultatom koji ste postigli", rekao je Dodon.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: