Haradinaj o ZSO: Nadam se da nikada...

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj kaže da je dobro što je Zajednica srpskih opština stopirana.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 31.05.2018.

22:25

Haradinaj o ZSO: Nadam se da nikada...

On je istakao i da se nada da ustavni sud Kosova nikada neće dati odobrenje ZSO izvan ustavnih okvira Kosova, piše "Zeri".

Govoreći na sednici kosovske skupštine o komercijalnom sporazumu između kompanije "Contour Global" i kosovske Vlade za projekat termocentrale "Kosova e Re" Haradinaj je rekao da je greška da se ovaj sporazum poredi sa ZSO kako su to učinili opozicioni poslanici.

Prema Haradinaju, odluka Ustavnog suda o ZSO je dobra, i on se nada da svaki sporazum koji je u suprotnosti sa Ustavom Kosova neće proći.

"Dobro je što je Zajednica stopirana, dobro je što je Ustavni sud tako odlučio, nadam se da sudije ovog suda nikada neće dati odobrenje nikakvoj "Zajednici" koja izlazi van ustavnih okvira Kosova, nadam se da oni to neće uraditi", odgovor je Haradinaja poslaniku PS, Ljiburnu Aljiu.

U nastavku sednice održava se interpelacija Haradinaja u vezi sa potpisivanjem komercijalnog sporazuma između kompanije "Contour Global" i kosovske vlade za projekat termocentrale "Kosova e Re", koji je potpisan 20. decembra 2017.

Debata traje bez obzira na to što je u Skupštini prisutan mali broj poslanika, navodi "Zeri".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: