Vučić u Bakuu, sastao se sa Alijevim

Predsednik Aleksandar Vučić sastao se u Bakuu sa predsednikom Azerbejdžana Ilhamom Alijevim.

Izvor: B92

Ponedeljak, 21.05.2018.

10:34

Vučić u Bakuu, sastao se sa Alijevim
Foto: Tanjug / Dragan Kujundžiæ

Predsedniku Srbije je ispred predsedničke palate Zaguljba na obali Kaspijskog jezera priređen svečani doček, uz vojne počasti i intoniranje himni dve države.

Dvojica predsednika razgovaraju "u četiri oka", a nakon toga biće održan plenarni sastanak dve delegacije.

Inače, predviđeno je potpisivanje više bilateralnih dokumenata, uključujući Zajednički akcioni plan o strateškom partnerstvu između Srbije i Azerbejdžana na koji će potpis staviti Vučić i Alijev.

Pored toga, ministar zdravlja Zlatibor Lončar i njegov azerbejdzanski kolega Oktaj Širalijev potpisaće Memorandum o razumevanju i saradnji u oblasti zdravstva i medicinske nauke.

Memorandum o razumevanju i saradnji između Ministarstava pravde dve države potpisaće ministri Kuburović i Fikret Mamadov.

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlovoć i ministar poljoprivrede Azerbejdžana Inam Karimov potpisaće Sporazum o saradnji u oblasti karantina i zaštite bilja.

Mihajlović će sa azerbejdžanskim ministrom transporta, komunikacija i visokih tehnologija Raminom Guluzadeom potpisati Sporazum o međunarodnom drumskom saobraćaju i Sporazum o vazdušnom saobraćaju.

Predviđeno je da se potom Vučić i Alijev obrate medijima.

Kasnije tokom dana azerbejdžanski premijer Novruz Mamadov će prirediti svečani ručak za srpsku delegaciju dok će uveče predsednik Ilham Alijev prirediti svečanu večeru.

Drugog dana posete Vučić će prvo položiti venac na Spomenik lideru nacije Hejdaru Alijevu (ocu aktuelnog predsednika), kao i na Spomenik palim borcima.

Zatim će se sastati sa predsednikom Narodne skupštine Azerbejdžana Oktajom Asadovim.

Kako je predviđeno, Vučić će prisustvovati otvaranju "Centra za srpski jezik i kulturu" u Bakuu, gde će mu biti uručen i počasni doktorat.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: