Tramp u epizodi "teorija zavere": Postavili su mi špijuna!

Donald Tramp je na Tviter prosledio teorije koje kruže među konzervativcima da je Ministarstvo pravde SAD postavilo špijuna u njegov izborni štab 2016.

Izvor: B92

Petak, 18.05.2018.

14:45

Tramp u epizodi
Getty Images

On je dodao i da mu Ministarstvo pravde sada "smešta".

Trampov jutrašnji tvit je izgleda usmeren na podrivanje istrage specijalnog savetnika Roberta Mulera o navodnom mešanju Rusije u američke izbore, za šta je predsednik SAD više puta rekao da je "lov na veštice", preneo je Asošiejted pres.

"Zaista loša stvar", naveo je danas Tramp.

Prošle nedelje konzervativni časopis Nešnal rivju postavio je pitanje o mogućem špijunu Federalnog istražnog biroa (FBI) u Trampovom štabu. U članku je citiran predsednik odbora Predstavničkog doma za obaveštajna pitanja Devin Nunes, vatreni pristalica Trampa, koji je tražio informacije o izvoru FBI o ruskoj istrazi.

Njujork tajms je prošle nedelje preneo da se makar jedan doušnik vlasti sastao s Karterom Pejdžom i Džordžom Papadopulosom, spoljnopolitičkim savetnicima u Trampovom štabu. List se pozvao na sadašnje i bivše zvaničnike FBI.

Tramp je juče na Tviteru citirao Nešnal rivju i dodao "Ako je tako, onda je ovo veće od Votergejta".

Predsednik SAD se danas na Tviteru vratio toj temi citirajući voditelja Foks njuza (Fox News): "Izgleda je Ministarstvo pravde postavilo Špijuna u Trampov Štab. To nikada nije rađeno i nikako nije neophodno. Oni žele da smeste Trampu zločine koje nije počinio".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Podeli: