Švajcarski Alpi: Destoro stradalo u nevremenu

Najmanje 10 osoba nastradalo je u švajcarskim Alpima u pet odvojenih incidenata. Među nastradalima su sedam skijaša, dvojica planinara i jedan vodič.

Izvor: B92

Utorak, 01.05.2018.

12:29

Švajcarski Alpi: Destoro stradalo u nevremenu
Foto: GettyImages

Pet skijaša iz Francuske, Italije i Nemačke nastradalo je tako što ih je tokom šetnje zateklo nevreme zbog čega su proveli noć napolju, na niskoj temperaturi i na više od 3.200 metara visine, u oblasti Pinj d’Arola, saopštila je policija u švajcarskom kantonu Vale.

Policija je saopštila da je peta osoba, koja je bila u kritičnom stanju, preminula tokom noći, prenosi AP.

Osim toga, iz policije je takođe potvrđeno da je dvoje francuskih skijaša nastradalo u drugoj nesreći u Francuskim Alpima.

U toku je potraga za još dva planinara, ali zbog lošeg vremena potraga je odložena, preneo je BBC.

Italijanski mediji su, takođe, izvestili da je nastradao i jedan Italijan, vodič, koji je predvodio organizovanu ekskurziju.

Ruski planinar, takođe, se vodi kao nestao, a pretpostavlja se da je nastradao.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: