Trivan: Zaprepašćen sam - krivične zbog Košutnjaka

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan kaže da će ministarstvo predložiti da se podignu krivične prijave protiv onih koji su sekli stablo na Košutnjaku.

Izvor: B92

Utorak, 01.05.2018.

11:37

Trivan: Zaprepašćen sam - krivične zbog Košutnjaka
Foto: Tanjug / Dragan Kujundžiæ

Trivan je rekao Tanjugu da su nadležne inspekcijske službe JP ''Srbijašume'', nakon objavljivanja snimka o incidentu, izašle na lice mesta i utvrdile da je posečeno jedno stablo.

“Izveštaj inspekcije biće prosleđen nadležnim organima, a Ministarstvo će u četvrtak inicirati da se protiv neodgovornih lica podignu krvične prijave”, rekao je Trivan.

“Zaprepašćen sam činjenicom da je neko posekao drvo u park-šumi koja je zaštićena i u kojoj Beograđani vole da provedu današnji praznik”, dodao je on.

Kako kaže, krajnje je vreme da promenimo odnos prema prirodi.

Osim toga, on je istakao da šume ne smeju da budu žrtva bahatih ponašanja pojedinaca.

Takođe, Trivan je izrazio zabrinutost što su izletnici širom Srbije danas palili vatru u šumama, iako je to, kako naglašava, zakonom zabranjeno, kao i da su automobilima ulazili na zelene površine.

“To je, takođe, zabrinjavajuće. Nedostaje nam reda i ova situacija će poslužiti da shvatimo da stvari moraju da se menjaju iz korena”, zaključio je Trivan.

Tanjug je snimio mladiće koji su u ponedeljak sekirom sekli stablo drveta u šumi u Koštnjaku da bi raspalili roštilj.

Seča šumskih stabala je zakonom zabranjena, a predviđene su novčane kazne za to delo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

91 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: