"Pozivamo gospodina Sikimića da se povuče"

Biro za društvena istraživanja pozvao je novoizabranog direktora Agencije za borbu protiv korupcije da podnese ostavku.

Izvor: B92

Utorak, 23.01.2018.

10:42

screenshot

Kako je navedeno, on bi trebalo tako da da svoj doprinos borbi protiv korupcije u Srbiji.

"Pozivamo gospodina Sikimića da se povuče sa mesta direktora Agencije za borbu protiv korupcije i time sačuva svoj, javnosti ne poznat antikorupcijski integritet, kao da i spreči dalje urušavanje integriteta Agencije za borbu protiv korupcije", naveli su u soapštenju.

Dodaju da je izbor direktora te Agencije "doveden do apsurda", izborom Dragana Sikimića koji je bio kandidat na lokalnim izborima i donator stranke o čiji donacijama se Agencija za borbu protiv korupcije izrazila negativno, kao i zamenik direktora u javnoj ustanovi.

Kako su naveli, izbor Simimića suprotan je međunarodnim standardima koji govore da direktor Agencije za borbu protiv korupcije treba da ima apolitički stav, nepristrasnost, neutralnost, integritet i kompetentnostm.

"Odbor Agencije za borbu protiv korupcije je ovom odlukom ponizio sve istinske borce protiv korupcije u Srbiji i doveo u pitanje svoj integrtet", naveli su.

BIRODI je naveo da će, u ukoliko Sikimić ne odstupi u roku od 15 dana, pozvati organizacije civilnog društva i medije na bojkot rada Agencije za borbu protiv korupcije, a kao mogućnost ostaje i započinjenje strajka glađu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: